Een leuke dag voor bezoekers én dieren

Overloon, 15 mei 2018

ZooParc is op zoek naar enthousiaste educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife toezicht te houden in de doorloopgebieden in het park. Hierbij geef je bezoekers informatie en zorg je er tegelijkertijd voor dat de dieren zich op hun gemak voelen en niet gevoerd worden.

Korte cursus
Educatieve vrijwilligers krijgen een korte cursus van twee zaterdagmiddagen en een examen, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. In het najaar is het mogelijk om een vervolgcursus te doen in het park, om ook rondleidingen te kunnen geven en expeditietours te kunnen verzorgen.

Als educatieve vrijwilliger ben je in de doorloopgebieden in het park werkzaam. Je moet dus langere periodes achter elkaar kunnen staan en het niet erg vinden om in verschillende weersomstandigheden buiten te zijn. Daarnaast moet je minstens 17 jaar oud zijn, de Nederlandse taal beheersen en het leuk vinden om met bezoekers over dieren, natuur en natuurbescherming te praten. Als vrijwilliger ben je minimaal vier halve dagen per maand beschikbaar. Werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd.

Enthousiast?
Al enthousiast geworden, zin om de handen uit de mouwen te steken en niet vies van een nieuwe uitdaging? Op zaterdagmiddag 26 mei a.s. is er een informatiebijeenkomst in het park. Voor meer informatie of aanmelden: stichtingwildlife@gmail.com.

Ander nieuws uit ZooParc Bekijk al het nieuws

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma