Animal type: Outback

Moeraswallaby

Graag alleen

De moeraswallaby is een kleine kangoeroesoort. Zijn vacht is donkerbruin tot zwart. Op zijn buik is de vacht lichtgeel tot oranje van kleur. De staart van een moeraswallaby is ongeveer net zo lang als de rest van zijn lichaam, namelijk 65 tot 86 centimeter lang. Ze leven graag alleen. Heel soms worden ze samen gezien als ze aan het eten zijn. Ze eten zachte planten, zoals bladeren, gras en varens.

Zo ‘groot’ als een boon

Een moeder kan zowel een jong in haar buik als in haar buidel hebben. Na ongeveer 35 dagen wordt een jong geboren. Als moeraswallabies worden geboren, zijn ze zo groot als een boon en wegen ze 1 gram. Zo snel als hij kan, klimt hij dan naar de buidel. Hier kan hij melk drinken en groeien. Pas na 8 à 9 maanden neemt het jong een kijkje buiten de buidel. Heel soms wordt er een tweeling geboren.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Dromedaris

Goed aangepast

De dromedaris is goed aangepast aan het leven in de woestijn. Ze hebben brede voeten, zodat ze niet wegzakken in het zand. Ze hebben lange wimpers, zodat er geen zand in hun ogen komt. Ze zweten bijna niet, zodat ze geen vocht kwijt raken. En die bult op de rug?……..daar zit reserve voedsel in.

Huisdier

In de bult op de rug van de dromedaris zit vet. Soms wel 35 kilo! Uit dit vet kan de dromedaris energie halen als er geen eten te vinden is. Daarnaast zorgt dat vet er voor dat de dromedaris niet al te warm wordt. Vet houdt namelijk de warmte van de zon heel goed tegen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Bennettwallaby

Afkoelen

In Australië kan het erg warm worden. Ook de Bennettwallaby vindt het soms te warm. Hij koelt zichzelf door zijn handen en armen te likken. Als de wind dan langs zijn natte vacht waait, is dit verkoelend.

Naar Europa

De Bennetwallaby kan mede dankzij zijn dichte vacht ook goed leven in Europese klimaten. Zo leven onder andere kleine kolonies in Schotland, Frankrijk en Duitsland. Dit zijn veelal de nakomelingen van dieren die uit dierentuinen afkomstig waren.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Rode reuzenkangoeroe

Grootste buideldier

De rode reuzenkangoeroe is het grootste buideldier ter wereld. Mannetjes hebben geen buidel en hebben als enige kangoeroe een roodachtige vacht. Vrouwtjes en jongen hebben een blauwgrijze vachtkleur.

Onderontwikkeld

Direct na de geboorte kruipt het nog onderontwikkelde kangoeroejong naar de buidel waar het zich vast zuigt aan een tepel en verder groeit. Na acht maanden verlaat het jong de buidel en drinkt dan nog drie maanden melk.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma