Animal type: Jangalee

Siberische tijger

Lekker geurtje

Tijgers leven vaak alleen. Om aan andere tijgers te laten weten dat een jachtgebied bewoond is, laten tijgers hun geur achter. Dat doen ze door tegen bomen, struiken en rotsen te plassen. Maar ook laten ze op verschillende plaatsen langs de grens van hun gebied duidelijk hun mest liggen.

Grote maaltijd

Tijgers jagen meestal op herten en zwijnen, hoewel ze niet kieskeurig zijn. Als ze een grote prooi gevangen hebben, kunnen ze wel 40 kilo in één keer eten. Vaak bewaren ze ook een deel het vlees voor later.

Witte tijger

Afkijken bij mama

Een jonge tijger blijft ongeveer 3 jaar bij zijn moeder. De vader voedt de jongen niet op. De welpjes kijken goed hoe hun moeder op prooidieren jaagt zodat ze dit later zelf kunnen.

Sluipen

De tijger jaagt het liefs ’s nachts, maar is soms ook overdag actief. Zijn prooidieren leven ook ’s nachts. Hij loop het liefst door dichtbegroeide planten en langs routes zodat ze hem niet horen aankomen.

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma