Animal type: Jangalee

Amoertijger

Lekker geurtje

Tijgers leven vaak alleen. Om aan andere tijgers te laten weten dat een jachtgebied bewoond is, laten tijgers hun geur achter. Dat doen ze door tegen bomen, struiken en rotsen te plassen. Maar ook laten ze op verschillende plaatsen langs de grens van hun gebied duidelijk hun mest liggen.

Grote maaltijd

Tijgers jagen meestal op herten en zwijnen, hoewel ze niet kieskeurig zijn. Als ze een grote prooi gevangen hebben, kunnen ze wel 40 kilo in één keer eten. Vaak bewaren ze ook een deel het vlees voor later.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Witte tijger

Niet meer fokken

Binnen erkende Europese dierentuinen wordt er niet gefokt met witte tijgers. Dit omdat de witte tijger geen overlevingskansen heeft in het wild. Daarom heeft bescherming van witte tijgers geen zin. In de toekomst zullen we deze ruimte dan ook gaan gebruiken om meer plaats te bieden, aan bedreigde tijgersoorten die wel nog in het wild voorkomen.

Sluipen

De tijger jaagt het liefs ’s nachts, maar is soms ook overdag actief. Zijn prooidieren leven ook ’s nachts. Hij loopt het liefst door dichtbegroeide planten en langs routes zodat ze hem niet horen aankomen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

Aziatische kleinklauwotter

Geen snelle zwemmer

De zwemvliezen van de Aziatische kleinklauwotter zijn minder goed ontwikkeld dan bij andere ottersoorten. Hierdoor kan de kleinklauwotter minder snel zwemmen.

Eeuwige trouw

In tegenstelling tot andere ottersoorten leeft de kleinklauwotter in groepen. Een paartje blijft hun hele leven bij elkaar. Als de jongen geslachtsrijp zijn, verlaten ze de groep om zelf een partner te zoeken.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Rode panda

Bamboe-eter

De rode panda dankt zijn naam aan zijn kleur. Hij is geen familie van de zwart-witte reuzenpanda. Hij eet naast bamboe ook fruit, bloemen, bladeren, eieren en jonge vogeltjes.

Klimgereedschap

De rode panda loopt, net als een beer, met zijn voorpoten naar binnen gedraaid. De brede poten hebben deels intrekbare klauwen en behaarde voetzolen zodat hij meer grip heeft op gladde rotsen en boomstammen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma