Heb je vragen over jouw bezoek aan ZooParc? Lees hier onze veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

Animal type: Jangalee

Sneeuwuil

Te grote ogen

Een sneeuwuil kan zijn ogen niet bewegen. De ogen zijn zo groot dat ze vast zitten in de oogkassen. Door extra nekwervels kunnen uilen hun kop heel ver omdraaien. Zo kunnen ze toch goed om zich heen kijken.

Uilskuiken

Bij de geboorte hebben kuikens een grijsbruin donskleed waardoor ze niet opvallen. De jongen worden de eerste 7 weken door hun ouders gevoed, totdat ze zelf in staat zijn om op hun favoriete hapje te jagen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Siberische tijger

Lekker geurtje

Tijgers leven vaak alleen. Om aan andere tijgers te laten weten dat een jachtgebied bewoond is, laten tijgers hun geur achter. Dat doen ze door tegen bomen, struiken en rotsen te plassen. Maar ook laten ze op verschillende plaatsen langs de grens van hun gebied duidelijk hun mest liggen.

Grote maaltijd

Tijgers jagen meestal op herten en zwijnen, hoewel ze niet kieskeurig zijn. Als ze een grote prooi gevangen hebben, kunnen ze wel 40 kilo in één keer eten. Vaak bewaren ze ook een deel het vlees voor later.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Witte tijger

Niet meer fokken

Binnen erkende Europese dierentuinen wordt er niet gefokt met witte tijgers. Dit omdat de witte tijger geen overlevingskansen heeft in het wild. Daarom heeft bescherming van witte tijgers geen zin. In de toekomst zullen we deze ruimte dan ook gaan gebruiken om meer plaats te bieden, aan bedreigde tijgersoorten die wel nog in het wild voorkomen.

Sluipen

De tijger jaagt het liefs ’s nachts, maar is soms ook overdag actief. Zijn prooidieren leven ook ’s nachts. Hij loopt het liefst door dichtbegroeide planten en langs routes zodat ze hem niet horen aankomen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma