Animal type: Jangalee

Amoertijger

Lekker geurtje

Tijgers leven vaak alleen. Om aan andere tijgers te laten weten dat een jachtgebied bewoond is, laten tijgers hun geur achter. Dat doen ze door tegen bomen, struiken en rotsen te plassen. Maar ook laten ze op verschillende plaatsen langs de grens van hun gebied duidelijk hun mest liggen.

Grote maaltijd

Tijgers jagen meestal op herten en zwijnen, hoewel ze niet kieskeurig zijn. Als ze een grote prooi gevangen hebben, kunnen ze wel 40 kilo in één keer eten. Vaak bewaren ze ook een deel het vlees voor later.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier

Witte tijger

Niet meer fokken

Binnen erkende Europese dierentuinen wordt er niet gefokt met witte tijgers. Dit omdat de witte tijger geen overlevingskansen heeft in het wild. Daarom heeft bescherming van witte tijgers geen zin. In de toekomst zullen we deze ruimte dan ook gaan gebruiken om meer plaats te bieden, aan bedreigde tijgersoorten die wel nog in het wild voorkomen.

Sluipen

De tijger jaagt het liefs ’s nachts, maar is soms ook overdag actief. Zijn prooidieren leven ook ’s nachts. Hij loopt het liefst door dichtbegroeide planten en langs routes zodat ze hem niet horen aankomen.

Wil je meer weten over de IUCN-status of de EEP? Klik hier.

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma