Adventure Trail

Exploreren in de speeltuin, bij de kinderboerderij en bij het Expeditietheater!

Na afloop van de Expeditie is het belangrijk om je energie te peilen. Wie energie over heeft, kan zich nog flink uitleven in de speeltuin, plaatsnemen bij het Expeditietheater of geitjes aaien op de Kinderboerderij. Degenen die lekker willen uitrusten, kunnen terecht op het terras naast Headquarter!

Kinderboerderij

Op de Kinderboerderij zijn natuurlijk dwerggeitjes te vinden. Kinderen kunnen zodoende leren hoe ze met dieren om kunnen gaan. De geitjes zijn tam en gewend aan menselijk contact, maar af en toe ook ondeugend. Net als kinderen dus!

Speeltuin

Tijdens de Expeditie nemen kinderen allerlei sluippaadjes en trotseren ze via bomen en touwen de gebieden. In Adventure Trail vind je nog een grote speeltuin waar kinderen even zelf kunnen exploreren; wel zo fijn als de rest van de Expeditieleden even lekker op het terras willen uitrusten. In het naastgelegen Headquarter vind je het zelfbedieningsrestaurant met alle nodige voorzieningen.

Expeditietheater

In het interactieve Expeditietheater wordt dagelijks een spannend verhaal door een of meerdere Expeditieleden verteld. Ook zijn er dieren te bewonderen, waaronder een agaatslak en/of rattenslang. Het is een educatief verhaal van ongeveer 15 minuten, waarbij het publiek soms ook wordt betrokken.

Expeditie opdracht in het park

Binnen dit gebied vind je een aantal palen met daaraan touwen. Een touw is een belangrijk hulpmiddel tijdens een Expeditie. Bijvoorbeeld om andere Expeditieleden goed en veilig te kunnen volgen tijdens een ‘adventure trail’. Tijdens deze opdracht moet je dus de touwen in het park volgen om wederom het verborgen woord te vinden.

Zoo dagprogramma

Neem om 14.30 uur plaats in het Expeditietheater en mis het avontuur van de Expeditieleden niet. Op wat voor Expeditie zijn ze geweest en welke dieren zouden ze ontdekt hebben?

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma