Witpluimoeistitie

Algemene informatie

Leefgebied
Brazilië
Voedsel
boomsappen, insecten, spinnen, fruit, bloemen en nectar
Levensduur
tot 16 jaar
Gewicht
300 tot 360 gram
Lengte
12 tot 15 cm
Aantal jongen
2
Draagtijd
5 maanden

Gedeelde zorg

Gewone witpluimoeistities leven in groepen van 2 tot 15 dieren. Binnen deze groepen krijgt meestal maar één vrouwtje jongen. Witpluimoeistities krijgen bijna altijd tweelingen. De jongen worden niet alleen door hun moeder verzorgd. De vader, broers en zussen dragen de jongen ook regelmatig op hun rug.

Sap uit de boom

Witpluimoeistities zijn alleseters. Zij eten insecten, fruit, bloemen, maar ook veel boomsappen. Met hun ondertanden maken ze gaten in de bast van de boom. Daar komt dan dik kleverig sap uit, hars genoemd. Dit hars eten ze graag want hier zitten veel voedingsstoffen in.

“Gewone witpluimoeistities zijn (nog) niet met uitsterven bedreigd, maar het aantal apen in het wild wordt minder omdat er veel bos wordt gekapt.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma