Sneeuwuil

Algemene informatie

Leefgebied
Alaska, Canada, Groenland, Scandinavië en Rusland
Voedsel
lemmingen, muizen en andere kleine dieren
Levensduur
maximaal 28 jaar
Gewicht
1,5 kilo
Lengte
rond de 70 cm
Aantal jongen
3 tot 14
Broedduur
1 maand

Te grote ogen

Een sneeuwuil kan zijn ogen niet bewegen. De ogen zijn zo groot dat ze vast zitten in de oogkassen. Door extra nekwervels kunnen uilen hun kop heel ver omdraaien. Zo kunnen ze toch goed om zich heen kijken.

Uilskuiken

Bij de geboorte hebben kuikens een grijsbruin donskleed waardoor ze niet opvallen. De jongen worden de eerste 7 weken door hun ouders gevoed, totdat ze zelf in staat zijn om op hun favoriete hapje te jagen.

“De mannen zijn bijna geheel wit. De vrouwen zijn wit met heel veel bruine vlekken.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma