Hoendergans

Algemene informatie

Leefgebied
Australië
Voedsel
gras
Levensduur
34 jaar
Gewicht
mannetjes 5 kilo, vrouwtjes 3 kilo
Lente
75 tot 100 cm
Aantal jongen
4 tot 7
Draagtijd
een maand

Onbewoonde eilanden

Hoenderganzen leven aan de zuidkust van Australië. Zij komen vooral voor op afgelegen en kale eilanden. Vaak zijn deze eilanden onbewoond en hebben de ganzen er weinig vijanden.

Ieder zijn taak

Mannetjes en vrouwtjes blijven hun hele leven samen. Het mannetje bouwt elk jaar een nest. Het vrouwtje broedt daarna de eieren uit. Als er eenmaal kuikens zijn dan zorgen vader en moeder daar samen voor.

“De kuikens van de hoendergans zijn zwart-wit gestreept.”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma