Dongyangosaurus

Algemene informatie

Leefgebied
Azië
Voedsel
Planten
Gewicht
1300 - 1900 kg
Lengte
Max. 15 meter
Tijdperk
Laat Krijt
Hoogte
Max. 5 meter

Betekenis van de naam:

‘de naam verwijst naar de stad Dongyang’

De enige soort Dongyangosaurus werd in 2008 benoemd en beschreven door Lü Junchang en collega’s. Van deze dino kennen we geen compleet skelet; er is maar een handjevol botten bekend. Dus hoe deze dino er precies uitzag is nog wat mysterieus. Deze is gevonden in het Oosten van China. In 2019 wed het skelet in het kort opnieuw beschreven door Philip Mannion. Mannion vergeleek het skelet met meer langnekdinosauriërs omdat er niet heel veel botten van bekend zijn, blijft het een beetje een mysterie aan welke andere langnekdinosaurus Dongyangosaurus nou het meest verwant is. Dongyangosaurus was een planteneter en leek qua vorm het meest op Saltasaurus, uit Zuid Amerika. Het is onbekend of deze planteneter bizarre kenmerken had.

Wist je dat?

Dongyangosaurus echt maar van een heel beperkt aantal botten bekend is, dus de precieze lengte weten we niet. De 15m is berekend door de grootte van de botten te vergelijken met andere dinosaurussen van hetzelfde model.

Durf jij naar mij te komen kijken tijdens de Dino Weken van 28 september t/m 19 november in ZooParc? Je bezoekt de Dino Weken met een regulier ZooParc ticket.

 

Bestel tickets

 

“Wist je dat Sinensis, de tweede naam van Dongyangosaurus, Grieks is voor ‘uit China’?”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma