Brachiosaurus

Algemene informatie

Leefgebied
Noord-Amerika
Voedsel
Palmvarens en coniferen
Gewicht
40.000 kg
Lengte
25 meter
Tijdperk
Laat Jura
Hoogte
14 meter

Betekenis van de naam:

‘Armhagedis’

Hij is een van de grootste dinosauriërs aller tijden: De Brachiosaurus! Deze gigantische dino werd soms wel 25 meter lang (van snuit tot staart)! Net als de giraffe at hij bladeren van boomtoppen. Dit deed hij door bladeren met zijn tanden van takken af te ‘harken’. Door onderzoek naar sporen weten we dat deze dino leefde in kuddes samen met tientallen andere dinosauriërs. Zijn voorpoten waren langer dan zijn achterpoten en zijn nek had een vrij schuine stand. Zouden ze hun lange en soepele nek ook gebruikt hebben tijdens gevechten om zo de kudde te kunnen leiden of met een partner te kunnen paren?

Wist je dat?

Een Brachiosaurus heel erg zwaar was? Hij was net zo zwaar als een kudde van 8 volwassen Afrikaanse olifanten bij elkaar! Eén olifant weegt gemiddeld 5.000 kilo! Een Brachiosaurus heeft zo’n lange nek dat hij zelfs de bladeren van bomen van wel 14 meter hoog kon eten. En als hij er niet bij kon? Dan duwde hij gewoon de hele boom omver!

Durf jij naar mij te komen kijken tijdens de Dino weken van 1 oktober t/m 13 december in ZooParc? Je bezoekt de Dino weken met een regulier ZooParc ticket.

 

Bestel tickets

“Wist je dat ik ‘Armhagedis' werd genoemd?”

De dieren van Zooparc Overloon Bekijk alle dieren

De mooiste tijd beleef je bij ZooParc Overloon, onderdeel van Libéma